2024. május 18. - Erik, Alexandra

Talmácsi hosszabbít

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának éllovasa, Talmácsi Gábor két évvel meghosszabbította szerződését az Aspar csapattal - tájékoztatta az istálló az MTI-t. Az aláírásra a Motegiben zajló Japán Nagydíjon került sor.
2007. szeptember 22. szombat 15:53 - Hírextra

A közlemény szerint Jorge Martinez, az Aspar Team vezetője, valamint az Aprilia gyár irányítói is maximálisan elégedettek a magyar motoros idei eredményeivel, s meg sem fordult a fejükben, hogy elengedjék őt egy másik alakulathoz, egy másik márkához. A tárgyalások már a múlt heti, portugáliai verseny előtt megkezdődtek és mostanra elérkeztek odáig a felek, hogy mindenki érdekeit szem előtt tartva szerződést hosszabbítottak, ráadásul nem egy, hanem két évre szólóan.

A megállapodás értelmében 2008-ban két gyári RSA Aprilia áll majd Talmácsi rendelkezésére a 125 kcm-es kategóriában, majd a következő esztendőben eredménytől függetlenül, mindenféle opció nélkül biztosítják számára a 250 kcm-es géposztályban történő indulást, két gyári RSA motorral, teljes gyári támogatással.

"A célunk megvalósult azzal, hogy továbbra is a mi versenyzőnk marad Talmácsi Gábor. Már tavaly biztosak voltunk benne, hogy egy remek pilóta, de hogy ennyire jó lesz? Eszünkbe sem jutott, hogy kiengedjük a kezünkből." - mondta Martinez.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az Aspar Team-mel két éves szerződést kötnünk feltételek nélkül. Örülök, hogy végre nem kell csapatot váltanom és az Aprilia gyár elsőszámú versenyzőjeként folytathatom tovább. A szívem a 250 kcm felé húzott volna, de ezt a lehetőséget a legnagyobb butaság lett volna elszalasztani." - fogalmazott Talmácsi, aki hozzátette: mindent megtesz azért, hogy megnyerje az idei vb-t és jövőre az 1-es rajtszámmal kezdje a szezont.

A 26 éves magyar versenyző tavaly ősszel szerződött az Asparhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását