2024. május 2. - Zsigmond

Mi jár a képviselőknek?

A parlamenti pártok hivatalosan még nem mondtak semmit arra, hogy átalakítják-e a képviselőknek járó költségtérítés rendszerét.
2007. szeptember 21. péntek 07:15 - Hírextra
Hargitai János, Baranya megyei kereszténydemokrata képviselő szerint ez egy "műbalhé" a miniszterelnök részéről. A politikus úgy gondolja: az embereket nem foglakoztatja ez a kérdés. Hargitai János fizetése egyébként 440 ezer, az adómentes költségtérítése pedig 430 560 forint.

A szocialista Karsai József Békés megyéből jár Budapestre. A fizetése 370 ezer, adómentes költségtérítése pedig 430 560 forint. Az MSZP-s képviselő azt mondta: sok választóval beszélt, és nem irritálja az embereket a képviselőknek járó költségtérítés.

Lakbér- és utazási támogatás, ellenőrzés nélkül. A képviselők havonta csaknem félmillió forintot is felvehetnek úgy, hogy a pénzek elköltését senki sem vizsgálja.

Katona Kálmán (MDF) szerint a képviselők fizetése nem elég arra, ami a feladat. Szerinte ahhoz, hogy rendes öltönye és inge legyen, tehát megfelelően nézzen ki, ahhoz nem elég a fizetés.

Mások a sok utazásra költik a pénzt, és arra, hogy tartani tudják választóikkal a kapcsolatot. 2002 és 2006 között a képviselők összesen 5 milliárd forint költségtérítést vettek fel, ami után egy forintot sem adóztak. Részletek a Házon kívül című műsor csütörtök késő esti adásában hangzanak el a témában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását