2024. május 13. - Szervác, Imola

Lakásvásár női szemmel

Minden második látogató bevásárló listával érkezik a Lakásvásárra, nem kevesen pedig a kiállítás megtekintése után fél évvel már alá is írják valamelyik, az ott ajánlott otthonra az adásvételi szerződést - tudta meg az MTI munkatársa a vasárnap estig a Sy
2007. szeptember 21. péntek 16:23 - Hírextra

A férfiak szinte kivétel nélkül felkészültebbek a műszaki fogalmakat illetően, a hölgyek azonban a pénzügy és a jog területén nagyobb hozzáértést tanúsítanak, mint néhány éve - állítják egyes kiállítók.
Mindez nem befolyásolja azt az ingatlanos körökben közismert tendenciát, hogy a nők sokszor érzelmi alapon döntenek, beleszeretnek a panorámába, vagy egy szép teraszba, fontos számukra a tömegközlekedés színvonala, az infrastruktúra megléte, a rokonok közelsége, de a műszaki paraméterek sokszor hidegen hagyják őket.

Hogy az eladó ingatlanokról honnan szereznek tudomást az emberek, az változó. Sok beruházó és lakópark építtető előszeretettel reklámoz life style magazinban vagy bulvár médiában. A nyomtatott sajtó mellett egyre nagyobb szerepet hasít ki a reklámtortából az internet és a lakásberuházók weboldalai is.

Ma már olyan lakások is keresettek, amelyek egy évtizeddel ezelőtt csak külföldön voltak népszerűek. A penthouse (nagy tetőteraszos, panorámás) vagy a régi gyárépületekből vagy raktárakból átalakított, többnyire tágas, magas) loft lakások most kezdenek igazán ismertté válni. Sokan egy mutatós tetőterasz miatt "megbocsátják" a kevésbé divatos, elegáns kerületet is.

Egyes felmérések szerint a portaszolgálat vagy a közös úszómedence jól hangzik, de a későbbiekben ezt vagy nem használják ki az ott lakók, vagy olyan kicsi a közös úszómedence, hogy nem szeretnek ott pihenni, úszni - tudta meg az MTI munkatársa az egyik ingatlanostól. A portaszolgálat pedig nagyon hamar természetessé válik, olyannyira, hogy idővel már nem érzik plusz luxus szolgáltatásnak.

A használt lakások is népszerűek, nem utolsó sorban az áruk miatt, hiszen az új építésű lakások ugyanabban az utcában olykor kétszer annyiba kerülnek, mint a pár évtizede felhúzott épületekben találhatók.

A felújított lakás viszont olykor csak nyűg, hiszen az eladó az árban érvényesíttetni akarja a renoválás árát, csak éppen azzal az új tulajdonos nem ér el semmit, mert egy viszonylag új, csempézett konyhát vagy fürdőszobát kell szétveretnie azért, hogy neki is tetsző legyen.

A kiállításon 200 lakáspiaci beruházó és közvetítő vonultatja fel kínálatát. A tapasztalatok szerint ismét több olyan budapesti beruházás képviselője vonult fel, amelyiknél akár száz fölött is lehet a lakások száma.

Lakást a legelőnyösebben ingatlanközvetítő nélkül lehet vásárolni - állítják sokan - azok a legjobb vételek, amelyek ismerősi körből, hallomás útján kelnek el, kihagyva ingatlanközvetítős lépcsőfokokat, de ez a "szelet" nem jelenik meg egyetlen szakmai rendezvényen sem.

A vasárnap estig a Syma csarnokban látható vásáron több tucatnyi banki szakember és független hiteltanácsadó, valamint a szakmédia is képviselteti magát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását