2024. május 3. - Tímea, Irma

Exluzív interjú: A Nemzeti Sportstratégia (hangoshír!)

„Egy nemzet karaktere a sportban mérhető le” – Ezzel kezde Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a 85 napja, ötpárti konszenzussal elfogadott Nemzeti Sportstratégia eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatót.
2007. szeptember 21. péntek 15:39 - Hírextra
Az eddigi eltelt időszakot Győrfi János, Stratégiai és Nevelési Osztály vezetője foglalta össze a Pont FM Rádiónak, így megtudhattuk milyen fontos területeken léptek előre az állami sportvezetés területén.

Pont FM: Amit itt az előadásában bemutatott az nem csak a 85 nap munkája volt, ha jól gondolom.

Gy. J.: Természetesen nem. Ez egy három és fél, négy éves előkészítő munka, szűken értelmezve egy másfél éves komoly munka. Megpróbáljuk a meglévő elemeket egy komplex rendszerben kezelni. A nemzeti sportstratégia most indul, nagyon sokat várunk attól, hogy a rendszerben meglévő elemeket összekapcsolva milyen változások lesznek.

Pont FM: Ezek mind száraz szavak, pedig ami mögötte van az mindig nagyon izgalmas. Hogyan lehet ezt elhitetni a résztvevőkkel?

Gy. J.: Az elhitetés jó gondolat, a motivációs rendszer az, hogy a sport civil szféra felzárkózzon mellénk. Most már egyre többen ismerik ezt a stratégiai típusú elképzelésünket. A legjobb gyakorlatokat kell létrehozni és felterjeszteni az országban, ahol nyitottak rá, természetesen az esélyegyenlőségi programokkal kiegészítve.

Pont FM: Címszavakban a sport milyen területekkel köthető össze?

Gy. J.: Úgy gondolom, hogy a tudás társadalommal kell összekötni, itt a sport tudósainkra számítunk a legjobban, de az információs társadalom nem egy szűk fogalom. Az önképzés technológiáját kell átadni, ami fontos a humán területek összekapcsolása, nem csak az egészség, oktatás, kultúra kérdése, hanem a hétköznapi élet biztonsága az életminőség elemei is ide tartoznak.

Pont FM: A sport és média összekötése mennyire fontos terület?

Gy. J.: Ez a legfontosabb terület, és az összes többivel összefügg. Médiával, kommunikációval, sajtóval egy új típusú kapcsolatra törekszünk.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását