2024. április 28. - Valéria

Ételmérgezés a reggelitől

Több mint 260 kisgyereket szállítottak kórházba a kínai Vuvej városában, miután valószínűleg ételmérgezést kaptak az óvodai, illetve iskolai reggelitől. A gyerekek közül 16-nak az állapota súlyos.
2007. szeptember 21. péntek 07:24 - Hírextra
Az állami hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint az eset szerdán történt és mindegyik gyerek zabkását és péksüteményt evett az iskolában vagy óvodában. Nemsokára belázasodtak, hányni kezdtek, és gyomorfájásra panaszkodtak.

A Hanszu tartománybeli hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását. Ételmérgezést valószínűsítenek, de egyelőre nem tudják, mi okozta.

Kínában az utóbbi hónapokban több hasonló botrány is kipattant: mérgező anyagokat találtak csecsemőknek szánt tejporban, rizsben és lisztben. Az ételmérgezéseket többnyire az alapanyagok helytelen tárolása, a higiénés előírások figyelmen kívül hagyása okozza. Kínában nemrég erőteljes ellenőrző kampányba kezdtek ezen a téren is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását