2024. július 16. - Valter

Az önkormányzat megveszi a prostituáltak kirakatait

Amszterdam önkormányzata 15 millió euróval (3,8 milliárd forinttal) "szállt be" abba az üzletbe, hogy egy ingatlanfejlesztő vállalat megvegyen 51 kirakatot a holland nagyváros központjában. Az összesen 25 millió eurós üzlet persze azért ilyen nagy összegű
2007. szeptember 21. péntek 08:01 - Hírextra
Amszterdamban 2000-ben engedélyezték az effajta "szolgáltatást" és annak ilyen reklámozását, de Job Cohen főpolgármester szerint "azóta változott a helyzet". A jogszabályt hét éve az "önkéntes prostitúció" engedélyezésére hozták, de azóta nem csökkent, sőt inkább nőtt az emberkereskedelem, a prostituáltakkal szembeni erőszak és más bűncselekmények száma.

Az önkormányzat segítségével az ingatlanfejlesztő vállalat megállapodott a Negyed urával, Charles Geertsszel, hogy a "mustrakirakatok" és a hozzájuk tartozó helyiségek egyharmadát megveszik tőle. A prostituáltak jelenleg napi 100 euróért bérlik ezeket a kirakatokat.

Az üzlet záradéka az, hogy a 25 millió euróért Geerts nem vásárolhat semmit a Negyedben, illetve hogy másutt sem létesíthet prostitúcióval, szerencsejátékkal vagy kábítószeres kávézókkal kapcsolatos beruházásokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását