2024. május 19. - Ivó, Milán

Hazugságvizsgálatnak vetették alá a szülőket

Hazugságvizsgálatnak vetették alá csütörtökön az Emődön eltűnt kislány szüleit és a család egyik ismerősét Miskolcon. A vizsgálat eredményére napokat kell várni. A rendőrök szerint továbbra sem merült fel olyan információ, amely azt igazolná, hogy bűncsel
2007. szeptember 20. csütörtök 18:29 - Hírextra
Sötétített üvegű autóval vitték a rendőrségre a kétéves kislány anyját és nevelőapját csütörtök délelőtt, miután a hazugságvizsgálatba korábban mindketten beleegyeztek. Beidézték a család egyik ismerősét is, aki a Független Hírügynökség információi szerint gyakran megfordult az emődi családi házban. Egy budapesti szakértő vezette a poligráfos vizsgálatot.

A rendőrség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik a vizsgálatról. Azt mondják, hogy veszélyeztetnék az eljárás sikerét, ha részleteket közölnének.

A pszichológus szakértő szerint a poligráfos vizsgálaton nem derülnek ki konkrétumok, a módszer arra jó, hogy kijelölje a nyomozás további irányát. Bilkei Pál kriminálpszichológus a Független Hírügynökségnek elmondta: minden olyan esetben felmerül, hogy jó lenne poligráfos vizsgálatot csinálni, ahol a körülmények nem tisztázottak. Akár azért, mert felmerül a gyanú, hogy valaki elhallgat valamit, vagy félremagyaráznak dolgokat. A szakértő szerint azonban bármi derül ki a hazugságvizsgálaton, a rendőrség nem használhatja azt bizonyítékként a bíróságon.

A rendőrség hangsúlyozza: egyelőre nem kezelik bűnügyként a kislány eltűnését. A kétéves gyermeket szeptember 4-e óta nem találják. Utoljára kutyájával együtt látták, az eb azóta előkerült, de nem vezette a rendőröket a kislány nyomára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását