2024. április 28. - Valéria

Harc az ittas vezetés ellen

A Józan Közlekedésért címmel bocsátott útjára csütörtökön egy kiáltványt az Országos Rendőr-főkapitányság baleset megelőzési osztálya. A chartát abban a reményben szerkesztették a kezdeményezők, hogy a hazai közlekedők zöme aláírásával ellátva bizonyítja,
2007. szeptember 20. csütörtök 19:09 - Hírextra
A kezdeményezők felkérnek mindenkit, hogy csatlakozzanak aláírásukkal a chartához saját, vagy intézményük nevében- tájékoztatott közleményében a szervezők részéről Dutka Antal rendőr alezredes. A kezdeményezők között van egyebek mellett az Országos Baleset-megelőzési Bizottság A Magyar Szövetség a Kulturált Alkoholfogyasztásért Szervezet, de több más szervezet és cég, köztük szeszgyárak is. A közlemény szerint minden méltó ember csatlakozhat, olyanok például, akik tartózkodnak az ittas vezetéstől, elítélik azt, ennek megfelelően cselekszenek és kommunikálnak.

A Charta aláírói között van már a többiek mellett: Bencze József országos rendőrfőkapitány Hoványi Sándor az Allianz Hungária Biztosító Zrt, vezérigazgató helyettese, Danielisz Béla, a Városrendészeti Bizottság elnöke, de köztük van több cég képviselője és sok rendőri vezető is.

Csatlakozni lehet e-mail-ben a kadarm@orfk.police.hu címen, vagy postai úton, a csatlakozó aláírásának elküldésével. Az olvasható aláírásokat az ORFK MFO Baleset.megelőzési osztály, 1132 Budapest, Alig utca 14. címre lehet küldeni. A csatlakozókat a www.balesetmegelozes.hu internetes oldalon tüntetik fel a szervezők.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását