2024. április 27. - Zita

94 százalékos kihasználtság a fővárosi hajléktalanszállókon

December 24-én éjjel 94 százalékos volt a kihasználtság a fővárosi hajléktalanszállókon. Ez nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak; december 22-én ennél valamivel többen, előtte viszont kevesebben jelentkeztek.
2007. december 25. kedd 09:30 - Hírextra
A civilek által fenntartott kilenc nagyobb menedékhelyeken Szenteste teltház volt, itt összesen 676 ember húzta meg magát. Az önkormányzati fenntartású menhelyeken ezzel szemben csak 84 százalékos volt a kihasználtság, ami a három legnagyobb intézmény esetében 260 fedél nélkül élő embert jelent - mondta el a Független Hírügynökségnek Lengyel Eszter, a Menhely Alapítvány diszpécsere.

Az éjjeli menedékhelyeknek jelenleg összesen 1211 vendége van. Szerény becslések szerint a fővárosi otthontalanok száma ennél jóval jöbb, legalább 8-10 ezerre becsülik. A szabad férőhelyekről a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata a 338-4186-os számon ad tájékoztatást.

Az ünnepek idején egyébként többnyire megnő azok száma, akik ismerősökhöz, családtagokhoz utaznak, így nem az utcán vagy a hajléktalan szállókon karácsonyoznak. A szakemberek szerint január közepétől ismét egyre többen keresik fel a nappali vagy éjjeli melegedőket, átmeneti szállókat és megnő az ingyenes ebédet osztó népkonyha forgalma is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását