2024. május 2. - Zsigmond

Dobogós panelek

Kaposvár dobogós helyen áll a panelfelújításban - közölte az önkormányzat pályázatkészítő menedzsere csütörtökön egy felújítás alatt álló lakóépületnél tartott sajtótájékoztatón.
2007. szeptember 20. csütörtök 16:50 - Hírextra

A programban résztvevő 89 város alkotta országos listán Kaposvár a nyolcadik helyen áll, ám a lakosság és pályázati támogatással megújult lakások számarányát tekintve ott van az első három között - tette hozzá Bognár István, aki a város vezetőjével a helyszínen tájékozódott a munkálatokról.
Szita Károly (Fidesz) polgármester hangsúlyozta: Kaposvár egyike volt annak a négy településnek, amelyek 2001-ben az országban elsőként kezdték el a panelfelújítást, s amelynek eredményeként 2008 elejére mintegy négymilliárd forint értékben közel 6.600 lakás újul meg a valamivel több mint 6.800-ból.

Ebből az idén 2.043 lakást újítanak fel túlnyomó többségében kaposvári kis- és középvállalkozások - tette hozzá a polgármester, aki elmondta: jelenleg 15 kaposvári vállalkozás dolgozik a panelfelújításokon.

Szita Károly annak a reményének adott hangot, hogy a program jövőre is folytatódik. Ez a lakóépületek megszépülése mellett azért is lenne fontos, mert a tapasztalatok szerint átlagosan 20-25 százalékos energia-megtakarítást jelent a lakóknak - hangsúlyozta.

Az önkormányzat továbbra is támogatja a lakóközösségek törekvését, s feltett szándékuk, hogy a felújítási munkálatok kivitelezésére kiírt pályázatokon az eddigiekhez hasonlóan előnyt biztosítanak a kaposvári vállalkozásoknak - hangsúlyozta Szita Károly.

A sajtótájékoztatón bemutatott lakóépület közös képviselője elmondta: lakásonként átlagosan 450 ezer forintba kerül az épület tetőzetének, illetve oldalfalainak szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. Ez egyharmada a beruházás teljes költségének, amihez a fennmaradó kétharmadot - azonos arányban - az önkormányzat és a központi költségvetés biztosította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását