2024. május 2. - Zsigmond

Politikai telefonbetyárok

Több szocialista országgyűlési képviselőt is telefonbetyárok zaklattak az éjszaka, mert megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt. Három érintett politikus szerdán nyilatkozott az MTI-nek.
2007. szeptember 19. szerda 18:29 - Hírextra

Paizs József, az MSZP országgyűlési képviselője, Szigetvár polgármestere elmondta: éjszaka fél egy körül hívták vezetékes telefonon. Egy férfihang azt mondta - folytatta a képviselő -, "tudjuk, hogy vannak gyerekeid. Miért szavaztad meg a vagyontörvényt, te mocskos?"

A képviselő közölte: azt mondta a hívónak, nem tárgyal "egy telefonbetyárral", és kérte, mondja meg, kivel beszél, de ezt a hívó nem tette meg, ezért letette a telefont. A szocialista politikus az esetet jelezte a rendőrségnek. Mint mondta, vonalas telefonszáma benne van a telefonkönyvben is, de elérhetőségeit a kuruc.info is nyilvánosságra hozta.

Hasonló éjszakai telefonhívásokról számolt be Borenszki Ervin és Lombos István, az MSZP két balassagyarmati országgyűlési képviselője.

Borenszki Ervin elmondta: éjfél körül csöngött a vezetékes telefonja, és a hívó az állami vagyonról szóló törvény megszavazásáról kérdezte. Ezen a ponton tudtam - folytatta a képviselő -, hogy nem egy olyan emberrel állok szemben, aki a választópolgári panaszait szeretné megbeszélni velem. Hozzátette: azt mondta neki, hogy erről nem éjfél körül akar diskurálni, és letette a telefont.

Lombos Istvánnak éjfél után tíz perccel csörgött a telefonja, amit a felesége vett fel. A hívó azzal vádolta, hogy eladta Magyarországot, mert megszavazta a vagyontörvényt. A képviselő azt mondta, felesége rövidre zárta a beszélgetést, azt kérte a hívótól, hogy éjfél után ne zaklassa a családot.
Borenszki Ervin és Lombos István elérhetősége szintén szerepel a kuruc.infón. A képviselők azt mondták, az eset miatt nem kívánnak rendőrséghez fordulni. Ők és Paizs József is arról számolt be, hogy korábban nem érte őket hasonló atrocitás.

A parlament a múlt hét hétfőn név szerinti szavazással fogadta el a köztársasági elnök által visszaküldött, az állami vagyonról szóló törvény módosított változatát, amely rendelkezik a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács létrehozásáról.

A kuruc.infón a közelmúltban tettek közé egy listát, amelyen azoknak a kormánypárti képviselőknek olvasható az elérhetősége, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt. Az internetes lap szerkesztői azzal indokolták a lista megjelentetését, hogy minél többen felhívhassák a területileg illetékes képviselőjüket, és kérdőre vonhassák: erre ki adott felhatalmazást?

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke kedden számolt be arról, hogy levélben fordult az adatvédelmi biztoshoz, mert ismeretlenek feltették egy internetes oldalra azon képviselők telefonszámát és címét, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt. A levélben felkérte Péterfalvi Attilát, hogy az országgyűlési képviselők személyes adatainak védelme, a jogellenes adatközlés megszüntetése és a további jogsértések megelőzése érdekében éljen jogkörével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását