2024. július 17. - Endre, Elek

Félezren őríztek-védtek feketén

Egy őrző-védő cégcsoport félezer alkalmazottja vált láthatóvá az adóhatóság előtt Észak-Magyarországon, a társaság eddig nem fizetett járulékot dolgozói után, most másfélszáz millió forint bírságra számíthat - tájékoztatta Tóth István Ferenc, az Apeh Észa
2007. szeptember 19. szerda 17:59 - Hírextra

Adóhatósági ellenőrzésen vált láthatóvá egy 2005-ben alakult, több vállalkozásból álló biztonsági szolgálat majd félezer dolgozója, akikről az Apeh lényegében nem tudott, hiszen semmiféle járulékot nem fizettek utánuk - ismertette a részleteket a szóvivő.

A vállalkozások telephelyei az észak-magyarországi régió három megyéjének - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - több településén működtek, "jellemzően nem kötődtek egy helyszínhez sem".

Az adó- és járulékterhek kikerülése érdekében egy olyan "szabályszerűnek látszó" konstrukciót hoztak létre, amelyben megvalósult az emberek adómentes foglalkoztatása oly módon, hogy a szándékosan megbonyolított alvállalkozói láncolatban elveszett a személyeket foglalkoztatók kiléte.

Így kívánták elérni, hogy tevékenységüket látszólag "alkalmazott hiányában jogszerűen végezzék járulékfizetési kötelezettség nélkül". Az alkalmazottak dolgoztak, egyenruhát viseltek, fegyvert kaptak, majd hó végén fizetést, de a bejelentésük sehol nem történt meg, így az adóhatóság számára az ellenőrzések lefolytatásáig láthatatlanok voltak - mondta Tóth István Ferenc.

A meg nem fizetett járulék és adó mértéke eléri a 187 millió forintot, a több vállalkozásból álló gazdasági csoportot emiatt várhatóan 154 millió forintra büntetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását