2024. április 27. - Zita

97 millió dollár kártérítés büntetőeljárási baki miatt

Egy törvénybe ütköző büntetőeljárás miatt elszenvedett anyagi vesztesége fejében 97 millió, az erkölcsi kárért pedig további 25 ezer dollár kártérítést ítélt meg Viktor Sztojakinnak egy krasznodari bíróság - jelentette be a helyi ügyészség, de a bíróság
2008. március 27. csütörtök 17:13 - Hírextra
Sztojakin ellen 2003 októberében indult büntetőeljárás különösen nagy - 34 ezer dolláros - értékben elkövetett csalás vádjával. Az eljárást 2006. augusztusában lezárták, és elismerték Sztojakin jogát a rehabilitációra.

A férfi az eljárás miatt elmaradt jövedelme fejében 97 millió dollárt, az erkölcsi kárért további 10 millió dollárt követelt. A keddi közlemény szerint az ügyészség fellebbezett a hatalmas kártérítést jóváhagyó ítélet ellen.

A Kommerszant című moszkvai lap kiderítette, hogy a korábbi büntetőeljárás idején Sztojakin munkanélküli volt, de a kárpótlási igénye kapcsán dokumentumokkal bizonyította, hogy egy ecuadori bankban 97 millió dollárt kellett volna felvennie abban az időszakban, amikor az ellene folyó eljárás miatt nem utazhatott külföldre, s később az összeghez már nem tudott hozzájutni.

A bíróságon értetlenül fogadták az ügyészségi közleményt, s egy neve mellőzését kérő forrás elmondta: az anyagi veszteségekért "csak" 9 millió, az erkölcsi kár fejében 25 ezer dollárt ítéltek meg Sztojakinnak.

Az összeget az orosz pénzügyminisztériumnak kell állnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását