2024. május 11. - Ferenc

Fáklyás felvonulás a tandíj ellen

Fáklyás felvonuláson tiltakozott mintegy ezer egyetemi hallgató a tandíj ellen szerdán este Debrecenben. Az egyetemisták a Debreceni Egyetem (DE) központi épülete elől vonultak fáklyáikkal a belvárosba, s a Déri Múzeum előtti téren tartottak nagygyűlést.
2007. szeptember 19. szerda 22:48 - Hírextra
Barna Péter elsőéves magyar szakos hallgató arról beszélt, hogy a tandíj nem fogja javítani az oktatás színvonalát, a tandíj nem ösztönöz a tanulmányi átlag emelésére. Az elsőéves egyetemista szerint a diákoknak jelenleg is rendkívül nagyok a költségei, s azokat tovább növeli a tandíj.

Miskolci Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖK) elnöke emlékeztetett rá, hogy a demonstrációsorozat szeptember 5-én Szegeden kezdődött. "Azért gyújtottunk fáklyát, hogy szolidaritást vállaljunk azokkal, akik a tandíj miatt nem lehetnek itt közöttünk" - mondta. Miskolci Norbert szerint az idén 24 ezerrel kevesebben jelentkezek a felsőoktatásba, miközben az idén is ugyanannyian érettségiztek, mint tavaly. "Ennyien riadtak vissza a tandíj miatt a felsőoktatástól" - tette hozzá. Szavai szerint azt szeretnék, hogy a tehetséges diákok az első diplomát ingyen kapják meg akkor is, ha nem tehetősek. A HÖOK elnöke szerint "a kormány a tandíjjal társadalmi szakadékot, katasztrófát okozott".

A debreceni demonstráción a szónok kijelentette: a tandíjnak semmi helye egy kulturált és intelligens társadalomban. A hallgatói demonstráció békésen, atrocitások nélkül zajlott le, illetve ért véget Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását