2024. április 27. - Zita

Büntetik az Y-tervet

Néhány kisebb incidenstől eltekintve békésen zajlottak az elmúlt napokban tartott demonstrációk, az úgynevezett Y-terv esetében az igazságügyi és rendészeti miniszter büntető eljárások megindítását kérte az országos rendőrfőkapitánytól - közölte Budai Ber
2007. szeptember 19. szerda 16:50 - Hírextra

A kormányszóvivő elmondta: az Y-terv a demokrácia egészét támadja, ez több büntetőjogász szerint kimeríti az államellenes bűncselekmény fogalmát.

"A rendészeti miniszter ezért arra utasítja az országos rendőrfőkapitányt, hogy ezekben az ügyekben gondoskodjon a büntető eljárások megindításáról" - mondta a szóvivő.

Budai Bernadett közlése szerint a miniszter a kormányülésen elmondta: a rendőrség ott és akkor élt a törvény adta jogával, amikor a helyzet úgy kívánta: a Parlament körüli biztonsági zóna kiterjesztésekor, illetve a kedd esti rendzavaráskor. Kitért arra, hogy hétfőn volt példa egyes országgyűlési képviselők autójának megrongálására, ami köztörvényes bűncselekmény.

Az Y-tervet a hétfői, Kossuth Lajos téren tartott demonstráción hirdette meg Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője. A terv szerint a demonstrálók blokád alá vették volna a Parlamentet és a minisztériumok épületét. Fáber Károly kedden ugyancsak a terv részeként azt ismertette: országgyűlési képviselők lakását is blokád alá vonnák, hogy a honatyák ne tudjanak bejutni a Parlamentbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását