2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tervszerűen irtják a romákat?

A szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke szerint a szélsőségesek Magyarországon tervszerűen irtják a romákat, s ennek következtében az ország balkanizálódik.
2009. augusztus 5. szerda 19:35 - HírExtra
"Magyarországon tönkretették a kisebbségek alapvető szabadságjogait a romák szélsőségesek általi ismételt és tervszerű fizikai megsemmisítésével" - olvasható Juraj Horváth szerdai nyilatkozatában.

Amennyiben a magyar politikai színtér a baloldaltól a szélsőjobbig egységesen és hisztérikusan azt kiabálja, hogy a szlovák nyelv használata Szlovákiában Bosznia óta a kisebbségeken elkövetett legnagyobb bűncselekmény, akkor a magyarországi romák bűnös legyilkolását etnikai hovatartozásuk miatt Magyarország balkanizálódásának lehet minősíteni" - írta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 21:12
Nem szükséges, kedves Károly. Világos, hogy a szlovák diplomácia mire és hogyan próbálja felhasználni ezeket a lesújtó eseményeket. A tragikus az, hogy van mit felhasználnia! Azon kell elszántan dolgoznunk, hogy ne legyen! Akkor büszkén bárkinek a szemébe nézhetünk, de addig...
domokos károly
2009. augusztus 5. 21:04
A felvidéki nyilatkozó söpörjön a saját portája előtt! Horváth György elfelejti, milyen gyanús körülmények között halt meg a volt népszerű Csehszlovák pártfőtitkár, Dubcsek. Ismerjük-e teljesen Kovács államfő fiának elrablása körülményeit? Ivan Lexa titkosszolgálati "főmufti" viselt dolgaival mi a helyzet és milyen szálak fűzték Rohács József terroristához? Rohács lelkén hány magyarellenes terrortámadás szárad? Hogyan verték le a tót rendőrök a zempléni cigány éhséglázadást? Mi van a Malina Hedvig üggyel? Dunaszerdahelyen valószínűleg származásuk miatt kétszer brutálisan megverte a tót rendőrség a magyar szurkolókat, magyarázat "nuku". Most itt a nyelvtörvény, hogy a Duna elterelését már ne is említsem! Tovább is van, mondjam még?
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 20:30
Bizony így van, Borimama47! Hogy miért ilyenek, miért így viselkednek, az nagyon bonyolult, mindannyiunkat érintő probléma, amit semmi esetre sem fegyverekkel kell megoldani!
Azért a romák, a legmerészebb becslések szerint sincsenek többen hatszáz-ezernél, és kb. négyszáz-ezren vallják magukat romának.
Az utolsó mondatoddal SAJNOS nagyon egyet tudok érteni. Mit csináltunk mi az utóbbi húsz évben? És mihez kezdjünk ezután?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását