2024. május 10. - Ármin, Pálma

A KDNP elégedett

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elégedett annak a keddi ötpárti egyeztetésnek az eredményével, amelynek témája a földről szóló törvényjavaslat, a földdel kapcsolatos kérdések áttekintése volt - tájékoztatta a párt szakpolitikusa az MTI-t a tanácskozá
2007. szeptember 18. kedd 15:45 - Hírextra

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott egyeztetésen az öt parlamenti párt képviselője mellett szakmai szervezetek is részt vettek.

Medgyasszay László közölte: egyetértés volt abban, hogy a földkérdést, a birtokpolitikát teljes egészében kell áttekinteni és - a KDNP szándékával megegyezően - nem egy részterületet, az állattartó telepek fölhöz juttatását ragadták ki a földkérdéssel kapcsolatos problémakörből.

A KDNP kedvezően értékeli, hogy lekerült a napirendről a jelenleg nehéz helyzetben lévő állattartó telepek, mint jogi személyek földtulajdon-szerzésének lehetősége. Medgyasszay László kiemelte: ez azért is fontos, mert a rossz helyzetű állattartó telepek csak hitelből tudnának földet vásárolni, és ha azt nem tudják fizetni, a föld a bankok tulajdonába kerülhet, "bankbirtokká" válna.

A kereszténydemokrata politikus tájékoztatása szerint "verbálisan mindenki egyetértett abban, hogy nem kívánják a külföldieket földhöz juttatni Magyarországon". Szerinte a vitának arról kell szólnia, hogy ezt hogyan lehet megakadályozni hosszú távon, a földpiac megnyitása, 2011 után is.

Medgyasszay László közölte: a megbeszélésen mindenki elfogadta Font Sándor (Fidesz) javaslatát arra, hogy a következő két hétben mindenki állítson össze egy úgynevezett "probléma térképet", amiből ki lehet alakítani a mindenki által fontosnak tartott kérdéseket. Ezt követően, várhatóan három hét múlva ismét egyeztetést tartanak az öt párt és a szakmai szervezetek képviselői, és eldöntik a munka további menetét.

A keddi ötpárti találkozón az MSZP-t Herbály Imre, Demendi László és Godó Lajos (MSZP), a Fideszt Font Sándor, az SZDSZ-t Kovács Kálmán, az MDF-et Karsai Péter, a KDNP-t Medgyasszay László képviselte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását