2024. május 5. - Györgyi

Mégsem ritkulnak a járatok

Nem járatritkítást, hanem átcsoportosítás tervez a BKV. Eszerint ugyanannyi járat közlekedik majd, de csúcsidőszakban sűrűbben, a kevésbé kihasznált időszakokban ritkábban közlekednek a járatok. Vagy olyan helyeken, ahol kevesebben utaznak, ott szimpla és
2007. szeptember 18. kedd 16:19 - Hírextra
Egész évben, folyamatosan végzik a forgalomszámlálást, hogy felmérjék, például egy új lakópark építésével egy adott terület forgalmi igénye hogyan változik. Van, ahol emberek végzik a számlálást, máshol a járművekbe szerelnek be egy mérőműszert.

Kiricsi Karola a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a járatok átcsoportosításának nincsen konkrét időpontja, mert az a lakosság igényeinek folyamatos változásához igazodik.

Megszámolja utasait a BKV, hogy ritkíthassák azokat a hajnali és késő esti járatokat, amelyek kihasználtsága alacsony - írta a keddi Népszabadság. A terv ellen azonnal tiltakozott a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy az átszervezéstől remélt megtakarítások elmaradása miatt az utasokon akarják behajtani a hiányzó milliárdokat - áll keddi közleményükben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását