2024. május 6. - Ivett, Frida

Képviselői telefonszám-stop

Csak az érintettek hozzájárulásával lehet közzétenni az országgyűlési képviselők mobilszámait és otthoni telefonszámait - mondta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos kedden az MTI kérdésére annak kapcsán, hogy az Országgyűlés elnöke levélben fordult hozzá
2007. szeptember 18. kedd 20:27 - Hírextra

Szili Katalin keddi sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy levélben fordult az adatvédelmi biztoshoz, mert ismeretlenek feltették egy internetes oldalra azon képviselők telefonszámát és címét, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt.

Az adatvédelmi biztos közölte, hogy még nem kapta meg Szili Katalin levelét, de ki fogja vizsgálni az ügyet. Nagy vizsgálat ugyanakkor nem szükséges ahhoz, hogy kijelentse: a mobilszámok és az otthoni telefonszámok közzététele csak az érintett hozzájárulásával történhet meg - jegyezte meg Péterfalvi Attila.

Különösen ilyen összefüggésben jogellenes ez a cselekedet, amikor az adatok közzététele egyfajta retorzió - mondta.

Hozzátette: megakadályozni ugyan nem tudja a jogellenes akciót, de fel tudja hívni a honlapot, hogy felszólítsa a szerkesztőket: töröljék ezeket az adatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását