2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány rendet akar

Gyurcsány Ferenc szerint a rendőröknek hatékony egyensúlyt kell ahhoz találni, hogy biztosítsák a békés gyülekezők jogát a gyülekezéshez, másrészt azonban nem lehet megengedni, hogy a békés gyülekezés rendbontássá átalakulva mások szabadságát korlátozza.
2007. szeptember 18. kedd 23:33 - Hírextra

Ezt a kormányfő kedden a Parlament épületében mondta, a feketegazdaságról tartott megbeszélést követően, egy újságírói kérdésre válaszolva.

Arra a kérdésre, személyesen hogyan ment haza hétfőn este a Parlamentből és mi a véleménye a hétfői eseményekről, Gyurcsány Ferenc elmondta: "valamikor éjfél előtt pár perccel kimentem a Parlament ajtaján és beültem az autóba". A miniszterelnök hangsúlyozta: a rendőrség sokat tesz annak érdekében, hogy megfeleljen a rászabott feladatnak "és remélem, hogy egyre jobban sikerül az elvárásokat teljesíteni". Hozzátette: jobban szeretné, ha Magyarországon erre a tudásra kevésbé lenne szükség.

Gyurcsány Ferenc a mostani helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott, az előrejelzések pontosak voltak, azt vetítették előre, hogy az idei ősz lényegesen kevesebb támogatást fog adni az utcai felvonulóknak és rendbontóknak, és egyre inkább a radikálisok, a szélsőséges politikai megnyilvánulások terepe lesz az idei ősz.

"Ez igaz, és nagyjából az is igaz, hogy jóval kevésbé mutatott a hétfői esemény olyanfajta megmozdulást, mint egy évvel ezelőtt" - mondta végül a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását