2024. május 3. - Tímea, Irma

Tüzelő és krízisvonal a rászorulóknak

Krízisvonallal, ingyen tüzelővel segítenek hajléktalanokon és rászorulókon a rendkívüli hidegben Szekszárdon - közölte kedden sajtótájékoztatón a tolnai megyeszékhely polgármestere a város védelmi bizottságának ülése után.
2009. január 13. kedd 15:21 - Hírextra
Horváth István elmondta: a felmérések szerint Szekszárdon mintegy kétszáz rászorult család él, akiknek szükségük lenne tűzifára. A városi tulajdonú kommunális cég, az Alisca Terra Kft. eddig 21 családnak juttatott a karácsony után összegyűjtött fenyőfákból, s még 25 számára van hulladékfenyő. Emellett a Gemenc Zrt. öt teherautónyi fát ajánlott fel, és a polgári védelem irányításával erdőirtásokról is gyűjtenek tüzelőt.

Az önkormányzat emellett kétmillió forinttal hozzájárult az Esély a díjhátralékosoknak Alapítvány működéséhez, amely így összesen hétmillió forinttal segíthet a közműdíjakkal elmaradt szekszárdiaknak - közölte a polgármester.

A város vezetője beszámolt arról, hogy 2008. november 1-től 24 órás ügyelet működik a hajléktalanok nappali melegedőjében. A hajléktalanszállón átlagosan 35-40-en alszanak, s napi ötven adag meleg ételt adnak ki.

Horváth István a tapasztalatok alapján úgy vélte, hogy a hajléktalanok jobban fel vannak készülve a rendkívüli hidegre, mint az egyedül élő, esetleg mozgáskorlátozott idősek, vagy azok a családok, akik nem tudják fűteni otthonukat.

Felhívta a figyelmet a 06-30-277-2622-es krízisvonalra, amelyen a hajléktalanszálló munkatársai fogadják a veszélyben lévő emberekről tett bejelentéseket.

Szabó Alíz, a Humánszolgáltató Központ szakmai vezetője megemlítette, hogy karácsony előtt három gyermeket kellett kiemelni egy családból, mert lakásukban egyáltalán nem volt fűtés.
Szüts László, a szekszárdi Hajléktalansegítő Szolgálat szakmai vezetője az MTI kérdésére elmondta: Szekszárdon mintegy száz hajléktalan él. Bár a szálló férőhelyeinek száma korlátozott, emiatt azonban még egyetlen hajléktalant sem utasítottak el.

Az elmúlt télen Szekszárdon egy kihűléses haláleset történt. Az idei télen Tolna megyében két ember vesztette életét kihűlés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását