2024. május 8. - Mihály

Este a mozikban

Jövő csütörtöktől vetítik Koltai Lajos Este című filmjét a magyar mozikban; a Susan Minot azonos című regénye alapján készült alkotást hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek Budapesten.
2007. szeptember 17. hétfő 15:08 - Hírextra

A vetítést követő sajtótájékoztatón Koltai Lajos hangsúlyozta: külön kell kezelni a könyvet és a belőle készült filmet. Az Este forgatókönyvét Michael Cunningham, az Órák című regény szerzője írta Susan Minot Evening (Este) című, 1998-as regénye alapján.

Az alkotás egy halálán levő anyáról és két lányáról, egy 40 évvel korábbi történet felidézéséről szól. Az anya, Ann búcsúzik az élettől és visszaemlékezik legnagyobb szerelmére, akivel egy baleset miatt sosem tudott együtt élni. Ehelyett kötött két rossz házasságot, ezekből két lánya született, akik a halálos ágya mellett ülnek.

Az idős Annt Vanessa Redgrave, a fiatalt Claire Danes alakítja, lányait Toni Collette és Natasha Richardson játssza. Meryl Streep és lánya, Mamie Gummer alakítja az idősebb, illetve a fiatal Lilát, Ann barátnőjét. Glenn Close Ann egyik kérőjének édesanyját játssza, Ann feledhetetlen szerelmét Patrick Wilson formálja meg.

A filmet Pados Gyula fényképezte, zenéjét Jan Kacmarek, az Egyesült Államokban élő Oscar-díjas lengyel származású zeneszerző szerezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását