2024. május 17. - Paszkál

A Fidesz a tüntetők mellett áll

A Fidesz a rendszeres kormányellenes utcai tüntetések folytatása mellett van - így nyilatkozott a Le Monde című francia politikai napilapnak Orbán Viktor, a Fidesz-MPP elnöke. Az interjú hétfőn délután jelent meg a lap internetes oldalán.
2007. szeptember 17. hétfő 20:08 - Hírextra
A francia lap feltette a kérdést Orbánnak, hogy "folytatni fogják-e Önök a küzdelmet rendszeres kormányellenes tüntetések keretében az utcán?" A Fidesz-elnök azt felelte, hogy "fenntartjuk ezt az utca felől érkező nyomást a népszavazás érdekében".

Az interjúban Orbán úgy érvelt, hogy Magyarországon most antidemokratikus kormányhatalom van, amelyet a Fidesz erőszakmentes, demokratikus úton kíván leváltani. Ennek módja Orbán szerint a népszavazás lenne. A Fidesz-vezető a kormány leváltását a demokrácia helyreállításának nevezte az interjúban. Szavai szerint "a mostani helyzetben - annak ellenére, hogy mit akar a nép - nem lehet meneszteni a kormányt a képviseleti demokrácia eszközeivel, ezért a népszavazás a legfőbb eszköz".

Orbán Viktor a Le Monde-interjúban kijelentette, hogy 1,5 millió aláírás összegyűjtésére számít a népszavazás érdekében. Attól függően, hogy hogyan dönt a köztársasági elnök, a népszavazást 2008 első negyedében lehetne megtartani - mondta Orbán. Győzelem esetén a magyarországi helyzet gyökeresen meg fog változni, tette hozzá.

A francia lap megkérdezte Orbántól: összeegyeztethető-e Orbán demokratikus elveivel, hogy egy éve a Fidesz képviselőit együtt látni a szélsőjobboldali MIÉP vezetőivel a tüntetéseken. Orbán válasza az volt, hogy "nincs jelentős szervezet az általunk képviselt demokratikus jobbközéptől jobbra, és nem is lesz. Ez mindenképp személyes stratégiám részét képezi".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. szeptember 17. 20:52
Megint hazudik az öntömjénező,hataloméhes bukott miniszterelnök. A Fidesz nem a tüntetések mellett áll, hanem ő szervezi fullajtárjain keresztül.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását