2024. június 3. - Klotild

Dobálóznak a tüntetők

Megdobálták az Országház épületét elhagyó parlamenti képviselőket a Kossuth téren összegyűlt kormányellenes tüntetők - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
2007. szeptember 17. hétfő 20:07 - Hírextra

"Gyilkosok" - kiabálták a tüntetők az Országházból kilépő, gépkocsijukhoz igyekvő szocialista és liberális képviselőknek, akiket földrögökkel, sörös és kólás palackokkal kezdtek dobálni a Parlament déli kapujánál.

Itt mintegy kétszáz rohamrendőr állt sorfalat, hogy a képviselők gépkocsijukkal kihajthassanak a Kossuth tér kordonnal lezárt parkolójából.

A képviselőkre támadó csoport létszáma 30-50 fő volt. Nagy tapssal fogadták Wittner Mária és Farkas Flórián fideszes képviselőket, akik szintén a déli kapunál hagyták el az épületet.

A Parlament északi kapujánál kezdetben zavartalanul távozhattak a képviselők, később ott is megjelentek a tüntetők. A kormányőrök ezért azt tanácsolták a gyalogosan távozni akaró Szanyi Tibor szocialista képviselőnek, hogy várjon egy kicsit.

"Gondoltuk, hogy ez történhet, ezért tartottuk a rendkívüli frakcióülést" - mondta a szocialista képviselő a távirati iroda tudósítójának.

"Ennek a néhány ezer főnek nincs politikai támogatottsága, ez a csőcselék. Nekik nem az MSZP-vel van bajuk, hanem a Parlamentet akarják felforgatni" - tette hozzá.

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter a Parlament főbejáratához közeli hatos kapunál lépett ki az épületből. Egy ott lévő rendőrfőtiszthez ment és utasítást adott arra, hogy a képviselők biztonságát minden eszközzel szavatolják. A kordonon túl álló tüntetők az öklüket rázták a miniszter felé.

Ezt követően több csapatszállító autóval, busszal érkezett rendőri erősítés az Országházhoz. Az egyik jármű a felirata szerint vidékről, Salgótarjánból érkezett.

Időközben a téren több tucatnyi kopaszra nyírt, sötét szemüveget és fehér maszkot viselő, jól megtermett fiatal vegyült a tüntetők közé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását