2024. május 17. - Paszkál

McLaren-főnök a folytatásról

Ron Dennis, Forma-1-es McLaren-Mercedes főnöke szerint csapata jövőre is versenyképes lesz, nem fogja megingatni a rá kiszabott nagyon komoly pénzbüntetés.
2007. szeptember 16. vasárnap 15:20 - Hírextra

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport tanácsa csütörtökön első fokon elmarasztalta az istállót, elvette az összes, idén szerzett pontját a konstruktőrök versenyében, valamint 100 millió dollárra büntette a csapatot, amely a hátralévő vb-futamokon sem szerezhet újabb pontokat. Az istálló versenyzői - Alonso mellett a brit Lewis Hamilton - azonban megtarthatták pontjaikat.

A szövetség kémkedés miatt büntette meg a McLaren-Mercedest annak nyomán, hogy Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már menesztett vezető mérnökének.

"A bírságot semmiképpen sem a versenyzéssel összefüggő költségvetésből fogjuk fizetni - mondta Rond Dennis vasárnap, Spa-Francorchamps-ban újságíróknak, a Belga Nagydíj előtt. - Azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy nyerjünk. Ezt nem befolyásolja az FIA-val szemben meglévő kötelezettségünk."
Max Mosley, az FIA elnöke, aki szombaton azt mondta, ő a csapat kétéves eltiltása mellett volt, úgy véli, a wokingi istálló meg tud majd birkózni a büntetés jelentette nehézségekkel.

"Százmillió dollár nagyon nagy összeg, de egy ilyen súlyos ügyben komolynak kell lennie a büntetésnek, hogy legközelebb ne ismétlődhessen meg a szabálytalanság" - fogalmazott az FIA vezetője.

Mosley szerint az összeg több mint fele a többi Forma-1-es csapathoz kerül, a maradék pénzt pedig nemzeti szövetségek között osztják szét fiatal tehetségek támogatására.

Ron Dennis szombaton arról beszélt, a csapat - a Forma-1-es sorozat érdekeit szem előtt tartva - hajlik arra, hogy ne fellebbezzen az FIA ítélete ellen, de a döntést a részvényesek hozzák meg.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását