2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jobban van az otthonszülő anya

Jól van az a nő, akinek szombat hajnalban otthonszülés közben meghalt a kisbabája - tudta meg a Független Hírügynökség. Egy 35 éves nyíregyházi nő szombaton hajnalban egy XII. kerületi szülőotthonban akarta világra hozni gyermekét.
2007. szeptember 16. vasárnap 09:56 - Hírextra

A szülés közben azonban komplikáció lépett fel: a gyermeknek elakadt a válla, és semmilyen módszerrel nem tudták kisegíteni. Ekkor mentőt hívtak, akik János kórházba indultak az asszonnyal. A babát a kórházban segítették világra, ahol már nem tudták újraéleszteni. A nő azóta jobban van.

A szülés.hu honlapon a szülést levezető szülész-nőgyógyász beszámolt a tragédia körülményeiről. Geréb Ágnes azt írja, a szülés komplikációmentesnek tűnt. A magzatvíz tiszta volt, a kisbaba jól feküdt, nem volt a méretarányosnál nagyobb. Végig jó szívhangokat hallottak, akkor is, miután a kisbaba feje kibújt. Köldökzsinór nem volt a nyakán, de a feje után elakadt a válla, és semmilyen módszerrel nem tudták kisegíteni. Ekkor mentőt hívtak, akik a kétpercnyire lévő kórházba szállították. Itt két szülészorvos és egy szülésznő nagy nehezen kihúzta a babát, de már nem tudták újraéleszteni - írja az orvos.

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását