2024. május 14. - Bonifác

A mentős nem hibázott

A mentőápoló szabályszerűen járt el a mindszenti beteg ügyében, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nem tart indokoltnak újabb vizsgálatot a történtek miatt - mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az MTI megkeresésére pénteken.
2007. április 13. péntek 12:45 - Hírextra
Hangsúlyozta: a mentőszolgálat az eset kapcsán már múlt héten belső vizsgálatot tartott, és megállapították, hogy mindenben a szabályzatnak megfelelően járt el a mentős. A vásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet igazgatója csütörtökön azt közölte: az intézményen belül időrendi sorrendbe állították az eseményeket; ez pedig nem egyezik meg az Egészségbiztosítási Felügyelet és az ÁNTSZ vizsgálatával.

A kórházigazgató több kérdést is megfogalmazott: a Hódmezővásárhelyről érkező mentő miért Hódmezővásárhelyre vitte a beteget, amikor Szentesre kellett volna a saját szabályzata alapján? Az emlegetett baleset, amely miatt állítólag nem jutottak el Szentesre, később, 5.53 perckor történt a rendőrségi bejelentés szerint, és másik út is vezet Szentesre.

Emellett Szentes közelebb van Mindszenthez, mint Hódmezővásárhely - mondta a kórházigazgató. Emellett ha a mentős nem ítélte stabil állapotúnak a férfit, miért vett fel még egy beteget a mentőbe szállításra, akit még ráadásul haza akartak vinni, mielőtt Szentesre érnek, és miért nem szólt arról az "állítólagos vizsgálati jelentés", hogy még egy beteg utazott a mentőben? - folytatta a kérdéseket.

Győrfi Pál pénteken az MTI-nek azt mondta: a beteget a kórházban a doktornő nem minősítette sürgősségi esetnek, ezért irányította át Szentesre. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az orvos döntését a mentőápoló nem bírálja felül.

Hozzátette: a doktornő döntése következtében nem sürgősségi betegszállítás történt. Ha az újabb beteg felvétele nem jelent időveszteséget, ugyanaz az útiránya és a betegellátásra nézve nem jelent hátrányt, nincs akadálya annak, hogy több beteg legyen a mentőautóban. Azzal kapcsolatban, hogy miért Hódmezővásárhelyre vitték a beteget, Győrfi Pál azt mondta: azért, mert az volt közelebb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását