2024. május 23. - Dezső

Komédia Kolozsvárott

A tavalyi évad nagysikerű vígjátékával, az Elie Malka által rendezett Jákobi és Lájdentál című zenés komédiával kezdi idei műsorainak sorát vasárnap este a Kolozsvári Állami Magyar Színház.
2007. szeptember 15. szombat 11:02 - Hírextra

A tavaly ősszel bemutatott darab nagy sikerrel vendégszerepelt Budapesten, a Thália Színházban zajló Vendégségben Budapesten – Határon Túli Magyar Színházi Estek program keretében, valamint Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napokon, illetve a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján is, ahol Bogdán Zsolt és Panek Kati díjban részesült remek alakításáért.

A kolozsvári színház 215. színi évadját megkezdve szeptember folyamán más olyan darabokat is felújít, amelyek a tavalyi évadban már sikert arattak. Ezek között van a Hosszú péntek, a Bohémélet és A windsori víg nők. A részletes program a www.huntheater.ro oldalon látható.

Az évad további bemutató előadásai között lesz Csehov Ványa bácsija (rendező: Andrei Serban) Puccini Gianni Schicchije (rendező: Silviu Purcarete), Csehov Három nővére (rendező: Tompa Gábor), Thomas Bernhard A vadásztársaság című darabja (rendező: Dragos Galgotiu), Ibsen Peer Gyntje (rendező: David Zinder) és Danilo Kis Borisz Davidovics síremléke (rendező: Robert Raponja).
Az évad kiemelkedő eseményének ígérkezik a kolozsvári színjátszás 215. évfordulója alkalmából szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, melynek keretében hat külföldi és két hazai társulatot látnak vendégül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását