2024. április 27. - Zita

Séta a tüdőrák ellen

A tüdőrák megelőzésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet egy sétával a beteg-orvos találkozó szervezői szeptember 15-én. A sétát a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság közösen rendezi Budapesten.
2007. szeptember 14. péntek 12:24 - Hírextra

A résztvevők 9 órától a Normafánál, az Anna-réten gyülekeznek, ahol az orvos-szakma legnevesebb képviselői is jelen lesznek, és beszélnek majd e kór elkerülésének lehetőségeiről, illetve a terápia új, legkorszerűbb eszközeiről.

A témának aktualitást ad, hogy a tüdőrákos halálozásban Magyarország világelső, évente 8 ezernél több ember betegszik, és csaknem ugyanennyi meg is hal a betegségben. Az adatot különösen szomorúvá teszi az, hogy a kór legfőbb kiváltója, a dohányzás, elkerülhető volna.

A sétán szó lesz a korai felismeréséről, kezelhetőségéről és az onkológiában zajló forradalmi változásokról, az elérhető biológiai terápiákról. Ez lehetővé teszi egyes betegeknél a kiterjedt, előrehaladott, nem kissejtes tüdőrák kezelését. Az eddigi jó eredmények azzal kecsegtetnek, hogy többeknél elérhető, hogy a daganat felismerését követően a beteg jó életminőségben, az eddiginél tovább élhet.

A tüdőrákbetegek szervezete 2007 májusától a Magyar Rákellenes Liga szekciójaként működik, és az egészséges emberek figyelmét is fel szeretné hívni a korai felismerés jelentőségére. A betegek és hozzátartozóik kérdéseikkel a szervezethez fordulhatnak, ott értesülhetnek a szűrésekről és tanácsot is kaphatnak. További információ a www.rakliga.hu és a www.tudorak.hu honlapon található.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását