2024. április 19. - Emma

Hétfőn van a diákhitelek első körének határideje

Hétfőig van idejük gondolkodni azoknak, akik új diákhitel-igénylőkként már az idei első kifizetési napon szeretnének pénzhez jutni. Arra is van lehetőség, hogy a teljes félévre szóló összeget egyben vegyék fel a hallgatók, így akár 150 ezer, a költségtérí
2007. szeptember 14. péntek 08:30 - Hírextra
Szeptember 17-ig adhatják le az igényeiket a kijelölt postahivatalokban és Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban azok, akik már az idei első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni. Kivételesen még a hétfőn leadott új igényléseket is figyelembe veszik.

Az idei tanév első félévében a diákhitel felvehető összege nem változott. A hallgatók most is választhatnak a havi 15, 21, 25 és 30 ezer forintos kölcsönök közül. Ennél nagyobb összeget, havi 40 ezer forintot a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók kérhetnek. A diákhitelt a teljes félévre egy összegben is fel lehet venni. Ez azt jelenti, hogy októberben akár 150 ezer, a költségtérítésesek pedig akár 200 ezer forinthoz is hozzájuthatnak. A diákhitel kamat nem változott, továbbra is évi 9,5 százalék.

Mivel a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott vagy bejelentkezett hallgató kaphat, ezért az igénylőknek ezt is el kell intézniük szeptember közepéig. Akiknek korábban már volt szerződésük, és kaptak diákhitelt, azoknak új igénylést nem kell beadniuk, de nekik is célszerű mihamarabb beiratkozniuk a tanintézményükbe. Ha pedig változtak az adataik vagy módosítanának a szerződésükön, azt haladéktalanul be kell jelenteniük a Diákhitel Központnak a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását