2024. április 20. - Tivadar

"DunaFelfedés"

Maider Lopez spanyol művész (www.maiderlopez.com) 2007. szeptember 15. 16:00 - 17:00 között egy nagyszabású közösségi projektre invitálja Budapest lakosságát és a város vendégeit a Lánchídra.
2007. szeptember 14. péntek 09:41 - Hírextra

Maider Lopez spanyol művész (www.maiderlopez.com) 2007. szeptember 15. 16:00 - 17:00 között egy nagyszabású közösségi projektre invitálja Budapest lakosságát és a város vendégeit a Lánchídra.

A nagy tömegek bevonásával dolgozó művész ez alkalommal a Duna felfedésére - a Lánchíd teljes felületétnek befedésére kéri a résztvevőket, akik a víz színével egyező esernyőket kapnak, majd egyidőben a magasba emelve kitakarják a hidat.

A DunaFelfedés projekt a víz jelentőségére, a Dunára mint Európa meghatározó vízforrására hívja fel a figyelmet. Az emberek a víz képének feltartásával jelképesen "kiemelik" a folyót a medréből majd "visszahelyezik" oda, ezzel is hangsúlyozva mindannyiunk egyéni felelősségét, fontosságát a folyó jövőjének alakulásában.

A Duna-program részeként, a DunaLog konferenciával párhuzamosan megvalósuló közösségi művészeti projekt a Duna értékeire, a Dunára mint köztérre hívja fel a figyelmünket - a folyó, a Duna városunk életében betöltött szerepe, jelentősége hosszú távon újragondolást igényel.

Az alkotási folyamatról:

A művész a városlakókhoz felhívást intéz a hazai médiumokon keresztül, hirdetések formájában és a sajtó segítségét kérve, az alábbi szöveggel:

"Felhívás

Legyél a kirakós játék része!

"Gyere 2007. szeptember 15-én 16:00 órára a Lánchídra! A helyszínen kapsz egy esernyőt, aminek segítségével közösen összerakjuk a nagy képet. Az esernyő utána a tiéd lehet, hogy emlékezz arra, részese voltál ennek a nem mindennapi közösségi művészeti alkotásnak. Számítok rád. Sok-sok emberre van szükség, hogy kirakhassuk a képet!

Maider Lopez"

Eső esetén is kéznél a megoldás!

Szeptember 15-én 16:00- ig helyszínre érkezők a Lánchídra lépve megkapnak egy színes esernyőt, amivel felsétálnak a hídra, és kb. 1-1 méterenként egymástól megállnak. A művész több asszisztens (hangosbemondó személy) segítségével instrukciókat ad az embereknek (emeljétek fel az ernyőket, zárjátok össze az ernyőket, csukjátok össze az ernyőket, stb.). A műalkotás folyamatában ezt többször megismétlik. 16:00 és 17:00 között a művész folyamatosan mozgatja a hídon összegyűlt tömeget, eközben légifelvételek készülnek a műről.

Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását