2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A miniszter Bécsben tárgyal

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatójával is tárgyal hétfőn Bécsben a Magyar Külügyminiszter. Göncz Kinga a NAÜ közgyűlésének 51. ülésszakára érkezik az osztrák fővárosba. Ennek keretén belül folytat majd megbeszéléseket Mohammed El Baradei
2007. szeptember 14. péntek 21:44 - Hírextra
A NAÜ közgyűlésének három fő témája van: az atomenergia és technológia békés fölhasználása, a nukleáris tevékenységek ellenőrzése, valamint az atomlétesítmények balesetmentes működésének erősítése. Várhatóan szóba kerül még a nukleáris terrorizmus, a radioaktív anyagok és a nukleáris technológiák illegális kereskedelme.

A magyar diplomácia vezetője beszédet mond hétfőn az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezet (CTBTO) konferenciáján, és megbeszéléseket folytat Tóth Tiborral, a szervezet végrehajtó titkárával.

A CTBTO az atomfegyverek teljes tilalmát szorgalmazza. A szerződéshez 1996 szeptembere óta 177 ország csatlakozott, ám nem ratifikálta a dokumentumot néhány atomhatalom, a többi között az Egyesült Államok, Észak-Korea, India, Irán, Kína, Pakisztán és Izrael sem.

A Külügyminisztérium közleménye kiemeli: Göncz Kinga bécsi útja azt kívánja hangsúlyozni, hogy a magyar külpolitika elkötelezett az atomfegyverek terjedésének megakadályozásában. Ugyanakkor Budapestnek fontos, hogy a nukleáris energiát békés célokra használják föl.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását