2024. május 3. - Tímea, Irma

Corvinus-díjat kapott Csáky Pál

Corvinus-díjjal tüntetik ki Csáky Pált, a szlovák kormány volt miniszterelnök-helyettesét, írót Szlovákia európai uniós tagságának előkészítéséért és az egységesülési folyamatban játszott szerepéért, a magyar kisebbségek kulturális-politikai képviseletéér
2007. szeptember 13. csütörtök 22:31 - Hírextra

A díjat Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, az intézet alapító igazgatója adja át pénteken az MTA budapesti székházában.

A Budapesti Európa Intézet Kuratóriuma 1997 óta adományozza a Corvinus-díjat. A kétévente odaítélt elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tett "a magyar állam és nemzet új európai helyének megtalálásáért, a magyarság és szomszéd népek európai integrálódásáért, a magyar kultúra európai integrációjáért". A díjat az Európa Intézet egyik alapítója, Herbert Batliner szenátor ajánlotta fel, összege 30.000 svájci frank.

A korábbi években Corvinus-díjjal tüntették ki Szabó István filmrendezőt (1997)és Andrei Plesu volt román kulturális, majd külügyminisztert, az intézet Tudományos Tanácsának tagját (1999).
Paul Lendvai újságíró, a bécsi ORT intendánsát 2001-ben tüntették ki Corvinus-díjjal, két évvel később, 2003-ban Göncz Árpádnak, a Magyar Köztársaság volt elnökének ítélték oda az elismerést, legutóbb pedig Erhard Busek, az Európai Unió délkelet-európai biztosa, az intézet egyik alapító tagja volt a díjazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását