2024. június 1. - Tünde

ChemChina és a Blackstone stratégiai házassága

A nemzetközi téren is tevékenykedő, sokoldalú China National Chemical Corporation („ChemChina”) vegyipari cég és a The Blackstone Group bejelentette, hogy stratégiai partnerként együttműködik egy világviszonylatban is élenjáró, speciális termé
2007. szeptember 13. csütörtök 11:43 - Hírextra

Ren Jianxin, a ChemChina elnöke így nyilatkozott a megállapodásról: „Nagyon örülünk, hogy a Blackstone-t hosszú távú partnereink körében üdvözölhetjük. Tudjuk, hogy a Blackstone gazdag tapasztalatokat szerzett és komoly sikereket ért el a világ vegyiparában, mi több, egy ideig a Celanese Corp. és a Nalco Company tulajdonosa volt, ezért biztosak vagyunk afelől, hogy ez a befektetés elősegíti a Bluestar növekedését és terjeszkedését.”

Antony Leung közölte: „meggyőződésünk, hogy a tartós gazdasági növekedés hosszú távon is ösztönzi a kínai vegyipar fejlődését. Nagy megtiszteltetés, hogy cégünk a nagyszerű menedzsmenttel együttműködve Kína egyik kulcsfontosságú iparágába, annak is egyik vezető cégébe fektethet be.”
Ben Jenkins, a Blackstone ázsiai és csendes-óceáni befektetéseiért felelős vezetője ekképp kommentálta az eseményt: „A Bluestar az innovációra és a technológiai fejlesztésre összpontosít, így a különleges vegyipari termékek legnagyobb gyártójává vált Kínában. Arra készülünk, hogy globális hálózatunkat felhasználva mind Kínában, mind külföldön felgyorsítsuk a cég növekedését, és kiterjesszük tevékenységét.”

Az ügylet lebonyolítása során a ChemChina pénzügyi tanácsadója a USB AG, a Blackstone pénzügyi tanácsadója pedig a Merrill Lynch volt.

Az ügyletet érvényessége a szabályozó hatóságok végső jóváhagyásától függ.

Mit kell tudni a ChemChina cégről?

Az állami tulajdonban levő ChemChina óriáscéget 2004-ben, az egykori Vegyipari Minisztérium közvetlen alárendeltségében működő vállalatok átszervezésével alapították. A cégcsoport három év alatt Kína egyik vezető vegyipari vállalatává fejlődött, jelenleg 92 termelőüzemet, illetve 24 tudományos, kutató és tervező intézetet foglal magában.

Mit kell tudni a Bluestarról?

A China National Bluestar (Group) Corporation a ChemChina leányvállalatainak központi egysége. A Bluestart 23 évvel ezelőtt Ren Jianxin és hét más magánszemély alapította, akik egy lancsoui banktól 10 ezer jüan hitelt vettek fel a vállalkozás beindítására. A Bluestar új anyagokat és speciális vegyipari termékeket állít elő. További információkat a www.china.bluestar.com címen olvashatnak.

Mit kell tudni a Blackstone Groupról?

A Blackstone Group globális vezető vagyonkezelő és pénzügyi tanácsadó cégcsoport. Vagyonkezelési üzletága magában foglalja a vállalati magánbefektetési alapok kezelését, az ingatlanalapok, a fedezeti alapok alapjai, a mezzanine alapok, a kötvényalapok, a magán fedezeti alapok és a zárt végű közösen kezelt befektetési alapok számtalan változatát. A Blackstone Group sokféle pénzügyi tanácsadó szolgáltatást is nyújt, beleértve az egyesülési és felvásárlási tanácsadást, az átalakítási-átszervezési tanácsadást és az alapok indításával összefüggő szolgáltatásokat.

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását