2024. május 20. - Bernát, Felícia

A sofőr előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség

Beismerte a szerdán balesetet szenvedett volánbusz sofőrje, hogy hibázott vezetés közben. A szerda reggeli, három halálos áldozatot követelő buszbaleset elkerülhető lett volna, ha lassabban hajt. Csütörtökön közben több sérült is jelentkezett, akik szerdá
2007. szeptember 13. csütörtök 18:53 - Hírextra

A Békés megyei Rendőr-főkapitányságon Gyurosovics József, megyei főkapitány tartott tájékoztatót a szerdai buszbalesetről. Kiderült, hogy a baleset valószínűleg a sofőr hibájából történt, illetve csütörtökön összesítették a baleset sérültjeinek számát is. Ez azért okozott kisebb nehézséget, mert voltak, akik szerdán nem, csak csütörtökön mentek el orvoshoz.

A rendőrök kihallgatták a szerdán reggel Bélmegyernél egy kanyarban felborult Körös-Volán busz sofőrjét. A sofőr együttműködött a rendőrséggel és őszinte beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy ha lassabban hajt, biztonságosan be tudta volna venni a kanyart. A sofőr előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség. A közben elvégzett vizsgálatok eredményei szerint egyébként a busz műszaki szempontból kifogástalan állapotban volt - hangzott el a megyei rendőrség tájékoztatóján.

A sofőr két hete dolgozott a társaságnál, és ez volt az első önálló útja. Korábban kísérő is volt mellette, amikor a járatot vezette.

A rendőrség időközben összesítette a busz utasainak és a sérülteknek a létszámát. A sérültek összeírása azért ütközött nehézségbe, mert volt, aki csak csütörtökön jelentkezett. A csütörtök délutáni, legfrissebb adatok szerint összesen harminckilencen utaztak a buszon, közülük 32-en sérültek meg.

Kórházban összesen már csak tizenegy ember van. A tizenegyedik beteg csütörtökön jelentkezett a gyulai kórházban gyermekével. A gyerekről kiderült, hogy könnyűek a sérülései, de a vizsgálatok szerint édesanyja bordatörést szenvedett és a bordái átszúrták a tüdejét. Az ő sérülése életveszélyes. Szintén életveszélyes állapotban van a Szolnokon koponyatörésekkel kezelt sérült, az ő állapota a baleset óta változatlan.

A Berettyóújfalun, csípőtörés miatt ápolt, tizennyolc éves lány sérülése súlyos, de javult az állapota a tegnapihoz képest. Csütörtökön a falubelijei mentek el a kórházba, hogy vért adjanak neki.

A végleges adatok szerint tehát egy-egy ember fekszik Szolnokon, Debrecenben és Berettyóújfalun kórházban, hatan Gyulán vannak, ketten pedig Békéscsabán.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta, hogy a szerdai baleset helyén mécseseket gyújtottak és virágokat vittek a halálos áldozatok hozzátartozói. Abban a békéscsabai középiskolában, ahová az egyik bélmegyeri, tizennyolc éves áldozat járt, gyászünnepélyt és megemlékezést tartottak csütörtökön. Ő, egy 42 éves, szintén bélmegyeri asszony és egy 64 éves vésztői férfi voltak a halálos áldozatok.

A bélmegyeri önkormányzat tájékoztatása szerint a két helyi áldozat családja ötven-ötvenezer forintos gyorssegélyt kap.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását