2024. április 29. - Péter

Több a denevér, mint a veréb

A szerb fővárosban mintegy 15 denevérfaj él, s van köztük olyan, amelyből több akad, mint a más városokat csapatostól elárasztó verébből.
2007. szeptember 12. szerda 11:03 - Hírextra

A belgrádi Természettudományi Múzeum naponta 30-50 rémüldöző telefonhívást kap olyan emberektől, akiknek denevér repült a lakásába - közölte a denevérek éjszakája alkalmából Milan Paunovic, a múzeum egyik vezető munkatársa.

A hátborzongatóan hangzó rendezvény a Denevérek Európai Éjszakájának a része, amelyet - szeptember 13-ra virradóan - hét év óta majdnem valamennyi európai országban megtartanak, hogy megfosszák rossz hírétől a csúnya, ijesztő, sátáninak kikiáltott, de igen hasznos éjszakai rovarevőt, amelyet a Bonni Konvenció különösen védett állattá nyilvánított. A denevérnek, amely 2 grammostól 2 kilósig sokféle lehet, mintegy 30 faja honos Európában.

A belgrádi múzeum a felhívásnak példásan eleget tett: padlására már 1954-ben betelepedtek a denevérek, s azóta is háborítatlanul lakják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását