2024. április 19. - Emma

Szili Katalin civil szervezetekkel találkozott

A gazdaság ne cél legyen a politikában, hanem eszköz a célok megvalósításában - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke, amikor részt vett a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének tanácskozásán szerdán Budapesten.
2007. szeptember 12. szerda 16:25 - Hírextra

Szili Katalin szerint azért kell rendbe tenni az államháztartást, és azért kell csúcsra járatni a gazdaságot, hogy azt az ország társadalompolitikai kérdéseihez eszközként tudják használni.
A politikus szerint nincs olcsó állam, az más kérdés, tudunk-e arról dönteni, hogy mekkora államot szeretnénk. "Szabad-e, hogy mindent a piac szabályozzon. Nem. Tudjuk azt, hogy vannak olyan feladatok, az igazgatás, az oktatás, az egészségügy, amiből teljes egészében az állam nem vonulhat ki" - fogalmazott Szili Katalin.

Közölte: széles körű társadalmi párbeszédet folytattak arról, mi az, amit az állam feladataiból áthárítanak az érdekképviseletekre, a civilekre, vagy mi az, amit a piaccal kívánnak megoldani.

A házelnök hangsúlyozta: nem mondhatnak le azokról az emberekről, akik önhibájukon kívül nem tudnak versenyképesek lenni.

Kiemelte, hogy a reformok, a változtatások nem merülhetnek ki abban, hogy visszafogják a kiadásokat és a létszámokat csökkentik, hanem egy minőségileg magasabb színvonalat kell elérni. Hangsúlyozta: fel kell tudnunk mutatni, hogy hova akarjuk az országot eljuttatni, és mi az, amiért áldozatot kérünk a társadalomtól.

A baloldalnak kell példát mutatnia, hogy a vidék Magyarországának mit tud ajánlani - mondta, hozzátéve, hogy csökkenteni kell a lehetőségekben rejlő különbségeket a város és a falu között.
Szili Katalin tavaszra meghívta a szövetség tagjait a parlamentbe, ahol az illetékes bizottságok képviselőivel is találkozhatnak majd.

Szili Katalin arról is beszámolt, hogy az Országgyűlésnek november 15-ig kell az adótörvényeket kihirdetni, így november 5-én lesz a zárószavazás a parlamentben. Tájékoztatása szerint szeptember végéig megkapja a pénzügyminisztertől a jövő évi költségvetés tervezetét, amelyről az októberi általános vita után december 17-én szavaznak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását