2024. május 17. - Paszkál

Megvan az új miniszterelnök-jelölt

A politikában eddig szinte teljesen ismeretlennek számító Viktor Zubkov gazdasági szakembert jelölte kormányfőnek Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán alig néhány órával azután, hogy az eddigi miniszterelnök, Mihail Fradkov lemondott.
2007. szeptember 12. szerda 19:15 - Hírextra
Zubkov a Szovjetunióban egy állami gazdaság (szovhoz) vezetője volt. Az 1990-es évek elején Szentpétervárott dolgozott a polgármesteri hivatal sajtóosztályán. A város vezetője akkoriban Vlagyimir Putyin volt.

Az eddigi kormányfő, Mihail Fradkov és kormánya szerdán nyújtotta be lemondását.

Oroszországban decemberben parlamenti választásokat tartanak, ahol a jelenlegi kormánypárt toronymagas esélyesnek számít. Jövő márciusban elnökválasztás lesz, a második ciklusát töltő Putyin az alkotmány értelmében harmadszor nem jelöltetheti magát. Elemzők szerint Putyin a most lemondott Fradkov-kormány miniszterelnök-helyettesét, Szergej Ivanovot jelölheti ki utódjául.

Putyinhoz hasonlóan Ivanov is dolgozott a volt szovjet állambiztonsági hivatalnak, a KGB-nek. Korábban védelmi miniszter volt, most pedig az orosz ipar reformját felügyeli miniszterelnök-helyettesként.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását