2024. május 3. - Tímea, Irma

A sör a legnépszerűbb

Főként otthon, baráti körben és étkezésekkor fogynak az alkoholtartalmú italok világszerte - derül ki a GfK közvéleménykutató intézet több mint 30 országban, mintegy 30 ezer személy megkérdezésével készülő Roper jelentéséből.
2007. szeptember 12. szerda 19:21 - Hírextra

A magyarországi alkoholfogyasztási szokások szintén az otthoni fogyasztás túlsúlyával jellemezhetők - így például a megkérdezettek nem egészen ötödrésze nyilatkozott úgy, hogy étteremben fogyaszt alkoholos italokat. Ez vélhetően összefügg azzal a ténnyel, hogy a magyarok viszonylag kis hányada jár rendszeresen étterembe, vendéglőbe.

Az adatok szerint alkoholt a fogyasztók elsődlegesen ünneplés okán isznak, másrészt azért, mert élvezik az ízét. Fontos, hogy sokak számára az alkoholfogyasztás egyfajta társas tevékenység, közös program a barátokkal. Magyarországon az alkoholfogyasztás harmadik legtöbbek által említett oka az, hogy egyszerűen az ilyen italok jól illenek az ételekhez.

A felmérés eredményei szerint a szeszesitalt fogyasztó felnőtt lakosság körében világszerte a sör a legnépszerűbb ital. Magyarországon a válaszadók 39 százaléka, a Cseh Köztársaságban pedig 49 százalék nyilatkozott úgy, hogy "folyékony kenyeret" fogyaszt a leggyakrabban.

A sör mellett a vörös- és fehérbor a két másik komoly népszerűségnek örvendő italféleség. Az összes megkérdezett 17 százaléka a vörös, míg 12 százaléka a fehér fajtát kedveli. Nyugat-Európában ennél lényegesen magasabb a saját bevallásuk szerint legalább havi rendszerességgel bort fogyasztók aránya: vörösbort 38 százalék, fehérbort pedig 28 százalék tölt rendszeresen poharába. Magyarországon arányuk 25 százalékra és 16 százalékra tehető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását