2024. április 27. - Zita

A Ferrari megérdemli

"A Ferrari akkor is megérdemelné a konstruktőri világbajnoki címet a Forma-1-ben, ha győzelme a McLaren-Mercedes esetleges büntetésének a következménye lenne" - jelentette ki Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke a Nemzetközi Automobil Szövetség (F
2007. szeptember 12. szerda 07:23 - Hírextra

A FIA Párizsban folytatja a vizsgálatot azután, hogy július 26-án már felmentette a McLaren-Mercedest a kémkedés vádja alól, azóta ugyanis újabb bizonyítékok kerültek a birtokába. A sportág vezető szervezete a mostani meghallgatás előtt állítólag figyelmeztette a jelenleg élen álló wokingi istállót, hogy amennyiben bebizonyosodik a vétkessége, kizárhatják az idei és a jövő évi világbajnokságból.
A kémügyként emlegetett történet szerint Nigel Stepney, a Ferrari korábbi technikai fejlesztésekért felelős mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már menesztett vezető mérnökének. Az anyag a Ferrari titkos fejlesztési terveit tartalmazta. A botrány úgy pattant ki, hogy Coughlan felesége egy másolószalonban sokszorosíttatta a dokumentumokat, az üzlet munkatársa pedig értesítette a Ferrari illetékeseit. Az olaszok szerint a rivális felhasználta a megismert adatokat és ezáltal jogtalan előnyhöz jutott velük szemben.

"A sikerünk teljesen megérdemelt lenne" - jelentette ki di Montezemolo, akinek csapata négy futammal a zárás előtt 23 pont hátrányban van a McLarennel szemben.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását