2024. május 17. - Paszkál

Újabb tárgyalások a lezuhant helikopter ügyében

Az első fokú ítéletet hatályon kívül helyzete és új eljárásról döntött kedden a Baranya Megyei Bíróság a Pécsett 2005 márciusában lezuhant helikopter pilótájának az ügyében. A Pécsi Városi Bíróság 2007. március 20-án bizonyíték hiányában elsőfokon felment
2007. szeptember 11. kedd 15:29 - Hírextra
Újratárgyalják a 2005 márciusában, Pécsen lezuhant helikpoter pilótájának az ügyét. A két és fél évvel ezelőtt történt balesetben hárman sérültek meg. A pilóta többszörös nyílt törést és súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, a mentőorvosnak a csuklója törött el, a mentőápoló könnyebben sérült a fején, amikor a helikopter röviddel a felszállás után nekiütközött az orvosi egyetem falának, majd a házak közé csapódott.

Az ügyészség szerint a pilóta megsértette a klinika udvarán lévő felszállópályán érvényes szabályokat. A férfi az eljárás alatt arra műszaki hibára hivatkozott, szerinte egy üzemanyag-túlfolyást szabályozó szelep hibásodhatott meg, amivel korábban is volt már probléma. A nyomozók azonban két éve nem vizsgáltatták meg a motort, a szakértők pedig a rozsdásodás miatt később már nem tudták megállapítani, mi okozta a balesetet. Az ügyben eljáró elsőfokú bíróság ezért bizonyítottság hiányában felmentette az 57 éves férfit a légi közlekedés súlyos testi sértést okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége vádja alól. Az ügyészség az ítélet hatályon kívül helyezését kérte, ezt a Baranya Megyei bíróság kedden meg is tette. További tárgylásokat írtak ki az ügyben, bizonyítékokat gyűjtenek, illetve azt vizsgálják majd, hogy történt-e a felszállás közben szabálysértés.

A következő tárgyalás 2007- november 9-én délelőtt 10 órakor lesz a Baranya Megyei Bíróságon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását