2024. április 27. - Zita

Majdnem kész a Bartók Terem

Még egy hónap és újra birtokba vehetik Szombathelyen a zenerajongók a Bartók Termet. A hangversenytér már kész, a kiszolgálóhelyiségek szintén, csak a kamaraterem van hátra - írja a Vas Népe. a termet tavaly augusztusban kezdték felújítani.
2007. szeptember 11. kedd 12:11 - Hírextra
Az orgonája miatt országos viszonylatban is egyedülálló koncertterem épületkomplexumát összesen 450 millió forintból újítják fel. Ennek nagy része központi, címzett támogatás 366 millió forint, az önrészt Szombathely és a megyei önkormányzat közösen állja. A Bartók Termet új fény- és hangtechnikával szerelték fel, és a levegő áramoltatását is korszerűbben oldják meg. A nézőterem új széksorokat kapott. A felújításból egyedül az orgona marad ki. Ennek kitisztítatása, rendbehozatala, újrahangolása újabb több tízmillió forintba kerülne, ám erre egyelőre nincs keret. Az évadnyitó koncert október 19-én lesz, melyen Alpaslan Ertüngealp zeneigazgató vezényel majd, és fellép a tavalyi Paganini Hegedűverseny győztese is - olvasható a lapban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását