2024. május 21. - Konstantin

Kínai autót vennének a németek

Minden negyedik rendszeresen autózó német el tudja képzelni, hogy kínai gyártótól vásárol magának autót. Ez derül ki az Accenture tanácsadó cég megbízásából elvégzett felmérés eredményéből. A vezetői engedéllyel rendelkezők 28 százaléka úgy gondolja, hogy
2007. szeptember 11. kedd 11:42 - Hírextra

Andreas Bayer szakértő szerint az idő, amely alatt a kínai autók versenyképesek lehetnek a német piacon, rövidebb, mint azt sok autógyártó elképzeli.

Piaci szakértők számításai szerint a jelenleg még nagyrészt ismeretlen elnevezésű autók, mint a Chery, a Geely vagy a "Ragyogás" az elkövetkező öt évben 1,5 százalékos arányban részesedhetnek a piaci forgalomból. Különösen az alacsony és a középső árkategóriákban számíthatnak jó esélyre a Közép Birodalmának autógyártói, mert kedvező áron termelnek és áruikat olcsón kínálják megvételre. A felmérésben megkérdezettek csaknem fele döntő jelentőséget tulajdonított az autók árának.

Egyes kínai autó gyártók az eladás terén azonban ma még nehézségekkel küzdenek Európában, aminek oka a kifogásolható minőség és az ütközési próbák rossz eredménye. A biztonsági kísérletek rossz eredménye miatt kivonták a piacról a kínai "Szárazföldi szél" terepjárót és a "Ragyogás" limuzint. A megkérdezettek kétharmada azt válaszolta, hogy ha kínai autó vásárlásáról kellene döntenie, a leginkább nyomós érv a biztonság lenne.

A szeptember 13 és 23 közt megrendezésre kerülő idei frankfurti autó kiállításon másodszor vesznek részt kínai autó gyártók. A háborúság már tart, német cégek előzőleg azzal vádolták a kínai autógyárakat, hogy lemásoltak egy sor német műszaki megoldást, ezt viszont kínaiak utasítják vissza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását