2024. április 20. - Tivadar

Jogerős az egykori MDF-es politikus ítélete

A Pécsi Ítélőtábla kedden helybenhagyta az ítéletet Szabó Gyula egykori marcali politikus gyilkossági ügyében. A férfinak 11 évet kell fegyházban töltenie, mert tavaly szeptemberben megölte vitapartnerét. Szabó Gyula tavaly októberben az MDF színeiben ind
2007. szeptember 11. kedd 13:55 - Hírextra

A marcali politikus azután lépett vissza a jelöltségtől, hogy a rendőrség őrizetbe vette.

A férfi 2006. szeptemberében hat pisztolylövéssel végzett üzleti partnerével, akivel Marcali mellett, egy elhagyatott ipartelepen beszélt meg találkozót. A két férfi ott pénzügyeken összeveszett, és a vita hevében a politikus-vállalkozó elővette engedély nélkül tartott fegyverét és rálőtt a 34 éves férfira.

A végzetes vitát az ügyészség vádirata szerint az váltotta ki, hogy a vállalkozó-politikusnak külföldről behozott, nagy értékű terepjárót ígért olcsón az üzlettársa. Szabó ezért korábban már fizetett három és fél millió forintot, de találkozójukon az áldozat még több pénzt követelt. A férfi közölte, hogy addig nem fizet, amíg nem kapja meg az autó papírjait. Erre üzleti partnere életveszélyesen megfenyegette, őt és a fiát is. Az 51 éves férfi ekkor kiszállt az áldozat autójából, a sajátjából elővette 9 mm-es fegyverét, visszasétált, és közelről, az autó résnyire nyitott ajtaján keresztül megölte vitapartnerét.

A holttestet nem sokkal később egy juhász találta meg. A rendőrség már másnap elfogta a gyilkost, aki részletes beismerő vallomást tett, és megmutatta azt is, hogy hová rejtette el az engedély nélkül tartott pisztolyt.

A Pécsi Ítélőtábla kedden megalapozottnak találta a Somogy Megyei Bíróság korábbi ítéletet, és nem változtatott rajta. Így Szabó Gyula büntetése jogerősen 11 év fegyház. A férfit mellékbüntetésül 10 évre eltiltották a közügyektől.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását