2024. április 26. - Ervin

Ebola-járvány Kongóban?

Legkevesebb öt ebolafertőzésről és ebből következő halálesetről számolt be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden. A szervezet szóvivője szerint a halálos járvány vírusát öt áldozat testében találták meg a Kongói Demokratikus Köztársaságban (a volt Z
2007. szeptember 11. kedd 15:46 - Hírextra
Az ország nyugati, Kasai tartományában 68 ember halt meg az utóbbi négy hónapban, olyan vérzéses tünetekkel, amelyek az ebolára utalnak. Ennek a mindmáig gyógyíthatatlan járványnak 1976 óta - bizonyíthatóan - több mint 450 ember esett áldozatul, egész Afrikában pedig csaknem 1200. A vírus csillapíthatatlan vérzést indít el a fertőzöttekben, ami néhány nap alatt az áldozat halálát okozza, szinte minden esetben.

A WHO most azon dolgozik a kongói hatóságokkal együttműködve, hogy felderítsék és kivizsgálják az összes ebolagyanús esetet, elszigeteljék a fertőzötteket. A szóvivő hozzátette, hogy több hasonló, de az ebolánál enyhébb lefolyású betegséget okozó vírus is létezik, úgyhogy először azt kell kideríteni, hogy a vizsgálandó esetek mindegyikében valóban ebolafertőzésről van-e szó.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását