2024. április 28. - Valéria

A 4-es metró építői állítják, nem emberi maradványokat találtak

Hét csontvázat találtak a Rákóczi téri metróállomás építésének kezdetén, a földmunkák során - állítja egy vagyonőr egy videófelvételen. A 4-es metró Rákóczi téri állomását építő Swietelsky cégnél a lap megkeresésére elismerték, hogy találtak csontokat, de
2007. szeptember 10. hétfő 09:19 - Hírextra

A régészek kétszer is ellenőrizték a Rákóczi-téri munkálatokat. A kitermelt földet egy nagytétényi bányafeltöltéshez szállították, de már nem lehet megállapítani, pontosan hová.

A vagyonőr, aki azóta már nem dolgozik az építkezésnél, a még nyáron készült videofelvételen azt állítja, szemtanúja volt annak, hogy hét koponyát és csontokat fordított ki a markológép. Egy darabig ott hevertek a csontok, azután jött egy teherautó és a kitermelt földdel együtt a maradványokat is elszállították, azt nem tudta megmondani, hogy hová.

A videót tartalmazó DVD-t Kaliforniából juttatta el a Népszavának egy idős magyar-amerikai holocaust-túlélő, Peter Fischl, akinek visszaemlékezéseiről az Egyesült Államokban film készül, s a forgatás során idén nyáron járt Magyarországon. Peter Fischl gyerekként szemtanúja volt annak, amint a nyilasok egy idős zsidó asszonyt lelőttek a Rákóczi téren, s attól tart, kegyeletsértés történt. A Rákóczi tér egyébként mind 1944-45-ben, mind 1956-ban ideiglenes temetőként szolgált - írja a lap.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását