2024. május 4. - Mónika, Flórián

44 millió forint jött be a jegyekből

Összesen 44 millió forintos jegybevétellel zárt vasárnap este a 10. alkalommal megrendezett Zsidó Nyári Fesztivál. A leglátogatottabb rendezvények a Budapest Klezmer és a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjei voltak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget h
2007. szeptember 10. hétfő 15:20 - Hírextra
Az augusztus 25-és szeptember 9-e között megrendezett Zsidó Nyári Fesztiválon már a nyitókoncert is nagy siker volt, mondta el Vadas Vera. Izrael legnépszerűbb énekese Shlomo Artzi teltház előtt lépett fel a Syma Sport-és Rendezvényközpontban. Több ezer magyar és külföldi fiatal ünnepelte az izraeli előadót. Több mint teltház volt a 100 tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla koncertjén éppúgy, mint a Budapest Klezmer Band és a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band közös fellépésén.

Az idei jubileumi fesztiválnak fiatalos lendületet adott, hogy olyan művészek is felléptek, akik eddig még soha. Fassang László orgonaművész és Bogányi Gergely zongoraművész koncertjére is elkelt az összes jegy. Az író-olvasó találkozók is teltház előtt zajlottak, összegezte a fesztiváligazgató.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen változásokat terveznek jövőre, Vadas Vera elmondta: szeretnének még több vidéki várost bevonni a fesztivál vérkeringésébe, valamint külön figyelmet fordítanak arra, hogy minél több fiatalos, sokszínű programot hirdessenek meg.

A fesztiváligazgató hozzátette, minden évben nagy sikere van a kántor koncertnek, de ugyanilyen népszerűek a klezmer estek is. Jövőre a rendezvény keretében külön Klezmer Fesztivált terveznek a szervezők, közölte szerkesztőségünkkel Vadas Vera.

A 10. Zsidó Nyári Fesztivál ideje alatt 13 budapesti helyszínen csaknem hatvan programmal várták a szervezők a közönséget. A rendezvényen nemcsak a programok száma nőtt duplájára az előző évekhez képest, hanem a jegybevétel is csaknem megkétszereződött. Tavaly 26 millió, idén pedig 44 milliós jegybevétellel zárt a fesztivál.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását