2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Utazási kedvezményt a kismamáknak

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a KDNP fővárosi frakciója közös internetes kampányt indít a gyermeket nevelő szülők utazási kedvezményének bevezetése érdekében a www.kismamaberlet.hu oldalon.
2007. szeptember 9. vasárnap 12:49 - Hírextra

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a KDNP fővárosi frakciója közös internetes kampányt indít a gyermeket nevelő szülők utazási kedvezményének bevezetése érdekében a www.kismamaberlet.hu oldalon.

Mi, kereszténydemokraták politikánk egyik fő céljának tekintjük a gyermekvállalás elősegítését mind anyagi, mind szimbolikus eszközökkel. Az utóbbi idők megszorításait a több gyermeket nevelő szülők többszörösen is megérzik. Nem engedhető, hogy a gyermekvállalás egyenlő legyen a szegénység vállalásával.

A KDNP által javasolt ún. "kismama bérlet" lényege, hogy a gyermekét otthon nevelő szülő ugyanolyan kedvezményes bérletet kaphasson a BKV járatain, mint a tanulók és a nyugdíjasok. Ez a konstrukció a munka helyett GYES-en vagy más jövedelempótló támogatáson levő szülő helyzetét könnyítené meg, ugyanis a gyermek után járó támogatások összege jóval alacsonyabb a munkából szerezhető jövedelmeknél.

A www.kismamaberlet.hu oldalon minden érdeklődő részletes tájékoztatást kap a kismama bérlettel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről. Az oldal lényege azonban, hogy a támogatók aktív közreműködését várja: internetes aláírásgyűjtéssel, a döntéshozóknak címzett levelek saját e-mail címről történő elküldésével, civil szervezetek támogatásával.

Bízunk benne, hogy internetes támogatókat mozgósító honlapunk kellő társadalmi nyomást tud gyakorolni a GKM döntéshozóira. Optimizmusunkat növeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés ötpárti egyetértéssel támogatta a javaslatot.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását