2024. május 16. - Mózes, Botond

Iván László: elsarcolják a tizenharmadik havi nyugdíjat

Iván László fideszes országgyűlési képviselő szerint a 2008. január 1-jén életbe lépő módosított nyugdíjszámítási rendszer átlagosan nyolc százalékkal csökkentené az újonnan nyugdíjba vonulók ellátmányát, vagyis "elsarcolja" tőlük a tizenharmadik havi nyu
2007. szeptember 9. vasárnap 13:23 - Hírextra

A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy hétfőn törvényjavaslatot nyújt be, amely megakadályozná a jogszabály módosítását.

Iván László értékelése szerint a kormány által tervezett módosítás tovább rontaná a nyugdíjasok "amúgy is ezer sebből vérző" létét, életminőségét.

Az ellenzéki idősügyi szakpolitikus megdöbbentőnek nevezte azt a változtatást is, amely szerint ha a nyugdíjas munkából származó jövedelme eléri az éves minimálbér összegét, vagyis mintegy 840 ezer forintot, akkor felfüggesztik nyugdíja folyósítását.

Iván László szerint ötpárti megegyezésre lenne szükség a valódi nyugdíjreformról.

A forrásokról szólva ismertette a Fidesz javaslatát, amely lehetővé tenné a nyugdíjpénztárak átjárhatóságát. Aki belépett magán-, vagy önkéntes nyugdíjpénztárba, vissza is léphessen az állami nyugdíjalapba. Amióta ugyanis az új rendszerek beléptek a nyugdíjbiztosításba, azóta kereken 210 milliárd forint áramlott át az állami nyugdíjalapból, illetve becslések szerint ez az összeg 2010-re elérheti a 400-410 milliárd forintot - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását