2024. április 27. - Zita

Romaügyi biztos az Unióban?

Európai Roma Televízió létrehozását elősegítő Alapítvány alakult, jelentették be egy budapesti tanácskozáson, pénteken. Az alapítvány kuratóriumának tagja többek között Lévai Katalin EP-képviselő, a Jogi Bizottság tagja, az Európai Roma Fórum elnöke, vala
2007. szeptember 7. péntek 15:06 - Hírextra
Az Alapítvány lengyelországi székhellyel fog működni, létrehozásában és működtetésében lengyel, magyar és szlovák roma és civil emberjogi szervezetek vesznek részt. A kezdeményezést üdvözölte Horváth Aladár roma kisebbségi kormánybiztos és Puporka Lajos, a C Rádió vezetője is.

A nemzetközi tanácskozáson előadást tartott Lévai Katalin, az EP szocialista frakciójának romaügyi szóvivője, aki elmondta: a roma kisebbség esélyegyenlőségéért folytatott küzdelem részeként, az európai szocialista frakció holland alelnökével, Jan Marinus Wiersmával és más képviselőkkel közösen ajánlásokat terjesztenek az EP elé, így javasolni fogják külön roma kisebbségügyi biztosi poszt létrehozását. "A kisebbségek érdekképviselete összeurópai ügy, az összes uniós politikát át kell, hogy hassa. Indokolt koordinálására önálló biztosi posztot létrehozni" - jelentette ki Lévai Katalin.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. szeptember 8. 15:08
"A kisebbségek érdekképviselete összeurópai ügy.."
Egyetértek. Minden lehetőséget meg kell ragadni annak érdekében, hogy a cigányságot - amely nálunk a legnagyobb kisebbség - alávetettségéből kiemeljük.

Nem gyűlölni és megvetni, kirekeszteni kell a cigányokat, hanem okosan megszervezni alap- és felsőszintű oktatásukat, szigorúan ellenőrzőtt programokkal, hiteles cigányvezetőkkel segíteni őket a mindennapokban.
A szörnyű nyomor, a sokszor állati szintű élet, a képzetlenség és kilátástalanság egész Magyarországnak ártalmas.
gonzales
2007. szeptember 7. 15:30
ez a magyaroknak mennyibe fog megint kerülni?Nem elég eltartani a cigányokat,a megélhetési jogvédőket,EP jogvédőket?Nem lenne egyszerübb a sok adó mellé bevezetni a "cigány tartási"adót?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását